Modra frankinja

Polnitev: 0,75 L

Letnik: 2019

Je vino sadne Modre frankinje. Ponaša se s prijetno svežino, pitkostjo in globoko vijola barvo. Modra frankinja je vino prihodnosti in ima izmed vseh vin dokazano najvišjo stopnjo resveratrola - visoko spoštovane zdravilne učinkovine.


Prepoznavna barva in okus
Čeprav lahkotno zdrsne po grlu, ni enostavna, saj je ponosna na svojo moč karakterja, globino okusa in intenzivno barvo. Modra frankinja Zajc je v mladostni igrivosti žive rubinasto rdeče barve in ima cvetico, ki nas spominja na drobne gozdne sadeže. Še bolj se nam razkrijejo v njenem okusu, zlasti robidovje in okus po murvi. Z leti pridobiva značilne zorilne arome.

Blagodejni vplivi na počutje
Modro frankinjo Zajc odlikuje visoka vsebnost resveratrola, antioksidanta, ki blagodejno vpliva na naše zdravje in počutje.

Zanima me
Modra frankinja

Poreklo

Bizeljsko - Sremič

Temperatura za serviranje

18 - 20°C

Letnik

2019

Klasifikacija

Rdeče vino

Sladkorna stopnja

suho

Alkohol

11,5

Sorte

Modra frankinja

Zabeležka okušanja

Globlje vijolične barve. Cvetica je mladostna, sadna - po rdečem ribezu, robidah, višnjah, tudi po zeliščih. Suho v ustih, lažjega telesa, višjih kislin ter nižjo mero taninov in srednje dolgim zatonom. Kombinirati s hrano z žara, testeninami in suhimi mesninami.

Nagrade

2020: Decanter Bronze

Polnitev

Polnitev: 0,75 L

Gostota sajenja

4.000 trt/ha

Klima

kontinentalno podnebje

Letna proizvodnja

10.000 buteljk / leto

Linija

Zajc

Način vzgoje

nižja šparonska

Ostanek sladkorja

3,1 g/l

Potencial zorenja

Primerno ohladiti in uživati v njem.

Skupne kisline

6,9 g/l

Stekleničenje

tik pred prodajo

Teren

južna in jugozahodna lega

Tip zemlje

lapor in peščenjak z apnenčastim vezivom

Trgatev

Vrhunska trgatev, s kratkim časom dostave grozdja iz vinograda do začetka maceracije. Grozdje negujemo naravi prijazno, je strogo odbrano in potrgano izključno ročno.

Vinifikacija

Maceracija poteka v vinifikatorjih, kjer s stalnim počasnim mešanjem vzdržujemo kontakt med grozdnim moštom in grozdno kožico. Fermentacijo pričnejo avtohtone kvasovke. Maceracija traja 7 dni.

Zorenje

Po končani maceraciji mošt sprešamo in zaključi svoje vretje v jekleni cisterni, kjer nato zori do stekleničenja.


Kulinarični namig

Kulinarični namig

Karakter se najlepše dopolni s karpačem, biftkom, jedem iz žara in iz govedine ter s siri.

Druga vina iz kategorije