Modri Zajc

Polnitev: 0,75 L

Letnik: 2017

Modri Zajc is wine made from over-ripe grapes of indigenous Blaufränkisch grown only in our own vineyards. Blaufränkisch is wine of the future. It has the highest rate of resveratrol of all wines.


Distinctive colour and taste
It prides itself with deep ruby colour with some shades of purple. Maturing, undergrowth, mushrooms and mature dark red berries, light wooden notes as well as a bit of spicy flavour can be felt. When tasting, it is dry, acidity is moderate, it is balanced, tannins are softened up, its character resembles a bouquet with many black notes. With years it gains its typical maturing fragrance.


Beneficial effects on well-being
Blaufränkisch is distinguished with high content of resveratrol, antioxidant which has beneficial effects on our well-being and health.

Zanima me Zabeležka okušanja
Modri Zajc

Modri Zajc

Polnitev: 0,75 L

Letnik: 2017

Je vino avtohtone Modre frankinje. Modri Zajc je vino iz prezorjenega grozdja le iz domačih vinogradov. Modra frankinja je vino prihodnosti in ima izmed vseh vin dokazano najvišjo stopnjo resveratrola - visoko spoštovane zdravilne učinkovine.


Prepoznavna barva in okus
Ponaša se z globoko rubinasto barvo z nekaj vijola odtenki. Zaznati je dozorevanje, podrast, gobe in zrele temno rdeče sadeže, lahkotne lesene note in kanček pikantnosti. V ustih je suho, kisline so zmerne, je uravnoteženo, tanini omehčani, karakter je podoben cvetici, z dosti črnih not. Z leti pridobiva značilne zorilne arome.

Blagodejni vplivi na počutje
Modro frankinjo odlikuje visoka vsebnost resveratrola, antioksidanta, ki blagodejno vpliva na naše zdravje in počutje.

Zanima me Zabeležka okušanja
Modri Zajc

Poreklo

Bizeljsko - Sremič

Temperatura za serviranje

18 - 20°C

Letnik

2017

Klasifikacija

Rdeče vino

Sladkorna stopnja

suho

Alkohol

11,5 vol. %

Sorte

Modra frankinja

Zabeležka okušanja

Vino je globlje rubinaste barve z vijoličnimi odtenki. Zaznati je podrast, gobe in zrele temno rdeče sadeže. Strastno se mu podajo divjačina, jedi z gobami, suhomesnate jedi in siri.

Polnitev

Polnitev: 0,75 L

Gostota sajenja

4.500 trt/ha

Klima

kontinentalno podnebje

Letna proizvodnja

5.300 buteljk/ leto

Linija

Zajc

Način vzgoje

nižja šparonska

Ostanek sladkorja

1,8 g/l

Potencial zorenja

Z leti pridobiva, najboljši je v obdobju 6-10 let od trgatve.

Skupne kisline

5,7 g/l

Stekleničenje

tik pred prodajo

Teren

južna in jugozahodna lega

Tip

Kakovostno vino ZGP

Tip zemlje

lapor in peščenjak z apnenčastim vezivom.

Trgatev

Vrhunska trgatev, s kratkim časom dostave grozdja iz vinograda do začetka maceracije. Grozdje negujemo naravi prijazno, je strogo odbrano in je potrgano izključno ročno.

Vinifikacija

Maceracija poteka v visoki jekleni cisterni, kjer s stalnim počasnim mešanjem vzdržujemo kontakt med grozdnim moštom in grozdno kožico. Fermentacijo pričnejo avtohtone kvasovke. Maceracija traja 10 dni.

Zorenje

Po končani fermentaciji se vino bogati 6 mesecev v lesenem sodu, nato zori v jeklenih cisternah do stekleničenja.


Kulinarični namig

Kulinarični namig

Strastno se mu podajo jedi iz govedine, divjačine, jedi z gobami in siri.

Druga vina iz kategorije