Poreklo

Bizeljsko - Sremič

Temperatura za serviranje

18 - 20°C

Letnik

2017

Klasifikacija

Rdeče vino

Sladkorna stopnja

suho

Alkohol

11,5 vol. %

Sorte

Modra frankinja

Zabeležka okušanja

Vino je globlje rubinaste barve z vijoličnimi odtenki. Zaznati je podrast, gobe in zrele temno rdeče sadeže. Strastno se mu podajo divjačina, jedi z gobami, suhomesnate jedi in siri.

Polnitev

Polnitev: 0,75 L

Gostota sajenja

4.500 trt/ha

Klima

kontinentalno podnebje

Letna proizvodnja

5.300 buteljk/ leto

Linija

Zajc

Način vzgoje

nižja šparonska

Ostanek sladkorja

1,8 g/l

Potencial zorenja

Z leti pridobiva, najboljši je v obdobju 6-10 let od trgatve.

Skupne kisline

5,7 g/l

Stekleničenje

tik pred prodajo

Teren

južna in jugozahodna lega

Tip

Kakovostno vino ZGP

Tip zemlje

lapor in peščenjak z apnenčastim vezivom.

Trgatev

Vrhunska trgatev, s kratkim časom dostave grozdja iz vinograda do začetka maceracije. Grozdje negujemo naravi prijazno, je strogo odbrano in je potrgano izključno ročno.

Vinifikacija

Maceracija poteka v visoki jekleni cisterni, kjer s stalnim počasnim mešanjem vzdržujemo kontakt med grozdnim moštom in grozdno kožico. Fermentacijo pričnejo avtohtone kvasovke. Maceracija traja 10 dni.

Zorenje

Po končani fermentaciji se vino bogati 6 mesecev v lesenem sodu, nato zori v jeklenih cisternah do stekleničenja.


Kulinarični namig

Kulinarični namig

Strastno se mu podajo jedi iz govedine, divjačine, jedi z gobami in siri.

Druga vina iz kategorije